Toliko sam puta pominjala ove butere, kako na blogu u new in postovima, tako i na fejsbuk stranici, instagramu… Napokon je došao trenutak da nešto više kažem o njima. Odmah ću napomenuti da su mi sve tri vrste butera podjednako dobre što se nege tiče, razlika je samo u mirisu i možda malo u teksturi, što se nekih tiče. Na slici iznad vidite Shea i Cocoa butter. A na slici ispod ćete videti noviju varijantu, Double butter koji u svom pakovanju ima Shea i Coconut butter.

Prvi put sam se susrela sa ovim buterima pretprošle zime, mislim da ih je na forumu neko pohvalio… Ne mogu više ni da se setim. Uglavnom, prvo sam kupila Shea. Pošto testera nije bilo, kupila sam na slepo, samo zbog reči hvale. Kada sam došla kući i otvorila ga, miris mi je bio čudan… Ne mogu reći ni da mi se dopao, ni da nije. Sada već znam da mi se to uvek desi sa mirisima koje kasnije baš, baš zavolim! Tako bi i sa ovim. Podseća me na zimu… Ne znam kako bih vam ga opisala, ne podseća me ni na šta, morate da pomirišete sami 🙂

Shea se nalazi za desne strane, vidite da sam mu zagrebala dno 🙂 Kremaste je teksture i porpilično gust. Ja volim da se mažem, pa mi to nije problem, ali da znaju oni koji vole brzinsko mackanje 🙂 Potrebna je veća količina nego kod ostalih mazalica za telo da se lepo razmaže, što znači da se malo brže i troši, ali pretpostavljam da je tako sa svim buterima jer su sami po sebi gušći. Sad, šta radi mojoj koži… Blago rečeno, vraća je u život. Zimi je presuva, posebno noge, sa ovim čudom, postaju meke i glatke, tako nahranjene da se nikada ne bi reklo da imam izrazito suvu kožu. I to je razlog zašto sam toliko luda za ovim buterima 😀 Do narednog tuširanja ne moram da brinem, čini mi se da mi toliko dugo ostane na koži, kao i divan, intenzivan miris. Negde sam pročitala da su devojku pitali koji je parfem stavila, a ona se namackala buterom 🙂 


Sa leve strane se nalazi Coconut Butter koji nisam puno koristila, lepo miriše, ali meni je ipak Shea neprevaziđen po svemu. Kada sam rekla da se jedan malo razlikuje po teksturi, mislila sam na njega, nekako je ređi… Daleko od toga da je loš, hrani i neguje odlično, ali se razlikuje malo od ostalih, mislim da se čak i na slici malo vidi, ili ja umišljam jer znam 🙂


Sada ću vam pokazati kako izgleda Shea u “samostalnom” pakovanju.

Obožavam što imaju zaštitnu foliju, da znam da niko nije čeprkao prstima i isprobavao. Naravno, nailazila sam i na otvorene, vodite računa kada kupujete, obavezno proverite.

Volela bih da mi neko protumači sastav jer se baš ne razumem, a zanima me šta se stavljaju u njega, pa toliko prija mojoj koži. Kao što vidite, dolazi u pakovanju od 200 grama, kao i svi ostali. I kada već trenutno nemam prilike da idem na Tajland, evo imam nešto Made in Thailand :))

Cocoa Butter sam pronašla na akciji u Rodi, za smešnih 228 dinara (inače je između 350-400 din., u zavisnosti od toga gde kupujete). Uzela sam naravno i Shea 🙂 ali sam imala želju i kakao da probam, misleći da miriše divno i intenzivno kao shea, samo na kakao buter… Moram priznati da sam se razočarala kada sam ga otvorila. 

Što se nege tiče, stvarno je podjednako dobar, ali miris nije ni deo onog što sam zamišljala. Nije neprijatan, ali ne može ni da priđe kakau i neću ga više kupovati. Imala sam želju da isprobam i ostale, krastavac i dinju, vanilu i breskvu, makadamiju, šargarepu i orahe, maslinovo ulje i avokado, ali nekako uvek na kraju uzmem Shea, što govori o tome koliko ga volim, inače obožavam da isprobavam mirise i najčešće uzmem nešto novo. Nabrojane ređe i viđam, čini mi se da trenutno Double i Shea-e najviše ima, a neke sa interneta kod nas nikad nisam ni videla. 


Evo i sastava.

Ako imate suvu kožu, a još uvek niste isprobale ove butere, od srca vam preporučujem da ih probate. Nemamo The Body Shop Buttere i oni su mi tiha patnja, posebno sa svim onim voćkastim mirisima, ali mislim da su im ovi pristojna zamena. Svakako bogatiji od klasičnih losiona i mleka za telo.

Da li ste probale Fennel Body Butter-e, možete li da mi preporučite neki? 🙂

9 thoughts on “Fennel Body Butter: Double Shea & Coconut, Shea, Cocoa”

  1. Pisem recenziju na bodi jogurt ( jagode i sladoled ), nisam oduševljena, ali mu opraštam ( ne baš sve ) zbog mirisa. 😀
    Ova dva dotična nisam probala. 🙂
    Sviđa mi se recenzija. 🙂

    1. Mislim da nijedan ne može da mu parira :))) Ja ovih dana mackam Mixa mleko za telo, baš mi se dopada, ređe je, dosta se lakše razmazuje, a nega je savršena, nisam očekivala da nešto tako "retko", tako dobro neguje suvu kožu 🙂

  2. Ja sam Fennel kozmetiku dosad uvek zaobilazila (nemam pojma zašto, valjda sam mislila ako nisu skupi da su verovatno bez veze), ali si ti ovaj Shea toliko nahvalila da će to biti prvi sledeći losion tj. buter za telo koji ću kupiti. I ja imam suvu kožu.

  3. Da li znate kako sad da nabavim Shea biter, kada više nema u prodaji u dm kozmetici a online kažu da ga nemaju na lageru.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

seven − 1 =