Kada sam pisala o Insight kolekciji za suvu kosu , pomenula sam da se radi o italijanskim, profesionalnim proizvodima visokog kvaliteta, a niskih cena. Nije često, ali dešava se 🙂 Ja ih nisam nabavila čim su izašli, pakovanje me uglavnom privuče, a kao što vidite, ovde nije imalo šta da me privuče 😀 Ipak, ne sudite o knjizi po koricama! Iza ovog “socijala pakovanja” se krije jedan odličan proizvod. Probala sam 3 vrste, o liniji za suvu kosu sam već pisala, a danas ću o ovoj za kontrolu statičnog elektriciteta i za oštećenu kosu.

Prvo ću vam pomenuti sastav koji je fenomenalan kod svih Insight pakovanja. Lično se ne razumem u proučavanje svakog sastojka ponaosob, ali je dovoljno znati da sadrže korisne prirodne sastojke kao što su organski ekstrakt lanenog semena, kakao puter, ulje pamuka, ulje konoplje, dok su mineralna ulja, parabeni, silikoni i veštačke boje izuzeti. Ponoviću ono što sam rekla i za pakovanje za suvu kosu, Insight vam neće zamaskirati ništa. Ono što vidite je pravi efekat.

Što se tiče anti-frizz efekta ove maske – deluje. Moja kosa nije posebno naelektrisana, ali i ono malo sredi. Naravno, ne očekujte efekat ispeglane kose, samo nećete imati gomilu dlačica koje štrče i izgledaće lepše kada je isfenirate, ispeglate. Moj probem je mlada kosa koja raste u vidu antena, zato sam i kupila ovo pakovanje. Podseća me na pakovanje za suvu kosu, ali je ipak malo manje hranljivo. Ukoliko vam je kosa normalna ili blago isušena, pritom imate problem sa elektrisanjem, moja preporuka je ovo. A ako vam je izrazito suva, probajte liniju za suvu kosu. Ne kažem da ovo nije hranljivo, jeste, samo naglašavam da je ono drugo “jače” što se ishrane kose tiče. Bar kad je moja kosa u pitanju 🙂 Miris ne znam kako bih vam opisala, reći ću samo da sva Insight pakovanja imaju neki specifičan miris, njušnite kad odete do Alexandra. Ono što uvek naglašavam kada su stvarčice za kosu u pitanju, je da mi ne masti dodatno. Pakovanje ima 500 ml i košta 550 dinara.

          

Tekstura svih Insight pakovanja je maltene ista, kao što vidite na slici. Lagana, ali efektna, nimalo masna.
        

     
  Za razliku od prethodna dva koja su hidratantna, Insight Damaged Hair je kombinovano, i hidratantno i proteinsko. Što znači da ne biste trebali prečesto da ga koristite, dva puta nedeljno najviše. Ovo pakovanje sadrži organski ekstrakt pšeničnih klica, maslinov puter, ulje argana, ulje pirinčanih mekinja. Ja ga koristim tako što kombinujem njega i Macadamia masku , a krajni efekat možete videti na slici u postu o Makadamiji. Za razliku od hidratatnih pakovanja koje ponekad stavim i na koren, mada izbegavam, proteinska stavljam od ušiju na dole gde mi je kosa najsuvlja. 
     

Ni ovo mi ne masti kosu, samo je hrani. Što se držanja na kosi tiče, ja uvek držim što duže mogu. Nekada su to 3 minuta dok se istuširam, nekada par sati, nekada prespavam… U zavisnosti od toga koliko vremena imam, a isto preporučujem i vama. Zvučaću kao papagaj, ali i nakon ovog pakovanja mi je kosa meka, sjajna, glatka, ne mrsi se, očešlja začas… U svakom slučaju, ukoliko ste u potrazi za kvalitetnim pakovanjem za kosu, a budžet vam je ograničen, probajte Insight! Verujem da se nećete pokajati.

Ja sam ovo dobila od Alexandar Cosmetics-a i pakovanje ima 250 ml, a košta 330 dinara. Od svih imate varijante od 250 i 500 ml i definitivno je isplativije veće.

Da li ste probale Insgiht, jeste li zadovoljne? 🙂

13 thoughts on “Insight Hair Mask: Anti-Frizz Hydrating Mask & Damaged Hair Mask”

  1. Kupila sam tu Anti Frizz masku , imam dosta tih sitnih dlacica sto od pokidane kose od pegle i feniranja , sto od nove kose . Koristila sam ga do sad dva do tri puta , bez feniranja jer je pretoplo za to i nisam do sad imala neke rezultate , mozda je ne primenjujem pravilno ,a mozda i treba vise tretmana da bi delovalo me znam :). Pa me interesuje ako si imala pozitivne rezultate na koji nacin si je koristila?

    1. Baš napisah, ja nemam posebno naleketrisanu kosu, ali mi je nekako "složi" i antenice se ne razlete 🙂 Ali naravno, ne izgleda kao kada je ispeglana, daleko od toga. Koristim je kao i sve ostale, nakon pranja, desetak minuta, kada imam vremena i više 🙂 Koristi je još neko vreme, možda tvojoj kosi treba vremena 🙂

  2. Baš ove dve maske i ja koristim 🙂 Uz Aminokeratin.
    Damage mi više odgovara, a Anti frizz taaaaako savršeno miriše…. Nemam naelektrisanu kosu, ali antenice mi se jako razlete od anti frizz-a, nažalost 🙁 Baš onako kao kad je vazduh jako vlažan.

    Meni se pakovanje dopada, funkcionalno i kodirano po bojama, a sviđa mi se i to što su tube providnjikave, pa može da se vidi koliko je potrošeno. Tuba mi je zbog doziranja mnogo draža od ove posude.

    1. Aminokeratin nisam probala…A najdrazi miris mi je Insight za suvu, baš tropski 🙂 Meni se od anti frizza desi suprotno… Dokaz da sve zavisi od kose do kose 🙂 Ja volim šarena, upadljiva pakovanja, pa me ova baš i nisu privukla na prvu, ali sad mi to nije ni bitno 🙂 Slažem se, baš sam u postu o Makadimiji pisala da mi je tubica praktičnija, ali mi je kutija ovde isplativija 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

17 − eight =