Pre par dana sam vas na fejsbuk stranici pitala da li biste želeli da znate nešto više o nezi ove predivne kose. A pošto je vaš odgovor bio potvrdan, danas imamo gosta na blogu, divnu Milicu koja je detaljno i strpljivo odgovorila na sva moja pitanja. Još sam joj i slike “ukrala” :))
Ideju za ovo sam dobila zato što se uvek oduševim kada vidim njenu kosu i znam koliko Milica vodi računa o njoj, pa zašto da ne podeli to sa svima nama 🙂 Krećemo sa pitanjima!

S obzirom da ti je kosa prilično duga, reci nam koliko je vremena trebalo da toliko poraste?

Kamo sreće da je dovoljno duga, želim da mi poraste bar još 5 cm 🙂 Inače, za ovu dužinu mi je trebalo 5-6 godina.

Koliko se često šišaš, da li imaš problem sa ispucalim krajevima kao većina nas?


Do pre par meseci sa se šišala na mesec-dva, ali sam sada prestala sa tim zato što želim da dostignem određenu dužinu. I šiške nikako da mi porastu, da budu iste dužine kao kosa. Retko kada imam problem sa ispucalim krajevima jer redovno idem na tretmane kako bih odložila šišanje. Naravno, uz sve to, retko koristim fen i peglu za kosu.


Koji tip kose imaš?


Imam veoma gustu kosu i presrećna sam zbog toga, znam koliko bi devojaka volelo da im kosa bude gušća. Ne masti se brzo, koristim dobar šampon, kao i prirodne, kuhinjske preparate 🙂


Da li se farbaš?

Prvi put sam se ofarbala prošle godine, uradila sam ombre kojim sam bila prezadovoljna, ali mi je nakon nekog vremena dosadio, pa sam rešila da se prefarbam u svoju prirodnu boju i do daljnjeg ne planiram da se farbam, iako nisam imala loše iskustvo sa farbanjem. Ovim putem bih se zahvalila najboljim frizerima i prijateljima iz frizerskog ateljea “Life style” koji su dobrim delom zaslužni za izgled moje kose.
   

Koliko često pereš kosu i koji šampon koristiš?

Kosu perem dva puta nedeljno, ponekad i jednom, zavisi koliko dugo mogu da izdržim, a da je ne operem. Već godinu dana koristim Afroditin šampon od koprive i pantenola, mada sam pored njega koristila i šampon za rast kose iz Z.ONE kolekcije koji sam nabavljala kod svog frizera.

Da li koristiš pakovanja za kosu, ulja, leave in prearate…?

DA, OBAVEZNO! Što se ulja tiče, koristim Brahmi Amla ulje, koje bih preporučila SVIM  devojkama jer je najbolje! Koristim ga 5, 6 meseci, od kada sam pročitala ovaj tekst kod tebe. Zatim koristim čisto kokosovo ulje i ricinusovo. Sva tri stavljam zajedno, prenoćim sa tim i sutradan operem kosu kako bih je prirodno osušila. Od maski koristim nezanemljivu Serical Latte masku, koja pored odlične nege i savršeno miriše. Nju držim uglavnom oko pola sata, kao i Macadamia masku koju bih takođe pohvalila kao i blogerku koja mi je preporučila! :))
Hvala Mici :)) :* Jednom mesečno stavljam prirodnu masku od meda, jogurta i jajeta.
Nakon pranja kose, stavljam arganovo ulje na mokru kosu i odličan preparat iz Milk Shake kolekcije. (slika ispod). Dok na suvu stavljam Macadamia ulje.

Takođe, redovno idem i na tretmane, Integrity mi se pokazao kao najbolji.

Koliko često feniraš ili peglaš kosu?

Skoro nikad 🙂 Uglavnom je prirodno sušim. Jedini izuzetak je izlazak u grad ili neka veća svečanost kada je ispeglam ili isfeniram. To se dešava jednom, dvaput u mesec dana. Po meni su fen, figaro, pegle, smrt za kosu.

Da li praviš neke zaštitne frizurice (bez upotrebe toplote)?

Kada mi kosa nije preterano čista, najviše volim da je vežem u konjski rep. Inače je prirodno ravna, tako da ni nemam potrebe da je peglam često, a kad mi dođe da imam lokne, uvijem je krpicama.

           Reci nam za kraj, šta bi preporučila svakoj devojci kada je u pitanju nega kose?

Prvenstveno, da vode računa o svojoj kosi, izbegavaju fen, presu i sve što je oštećuje, kao i da povedu računa o ishani, jedu više povrća, sve to utiče na izgled kose. Što se preparata tiče, svima bih preporučila Brahmi Amla ulje, ispiranje čajem od koprive (to sam zaboravila da pomenem iznad), kao i Z.ONE Milk Shake proizvode proizvode.
(Oni su i meni na wish listi:))

To bi bilo sve, najlepše hvala Milici što se potrudila i na sva pitanja vrlo detaljno odgovorila. Ukoliko imate dodatnih pitanja, kritiku, pohvalu, savet, izvolite! 🙂 

10 thoughts on “Nega kose by Mici”

  1. Super post, Milica ima prelepu kosu! Imam utisak da se devojke suviše često žale na kvalitet svoje kose, a pritom izostavljaju osnovne stvari u nezi. Tako duga i negovana kosa traži puno pažnje, i drago mi je što je Milica naglasila i bitnost zdrave ishrane, izbegavanje toplote, kao i maske koju sama pravi i ispiranje čajem koprive. Svaka čast!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

19 − eight =