Iako sam totalni zaljubljenik u parfeme, nikako da im posvetim post. Možda zato što baš ne umem da opisujem parfeme… Mada, u principu, nije dovoljan opis, morate da osetite miris. Danas ću pisati o mirišljavoj kolekciji White Musk Tesori d’Oriente. 


   Često sam ove bočice viđala na policama u Lilly-ju, u raznim varijantama, međutim, nikada se nisam uhvatila za njih. Onda sam, sređujući sobu pronašla parfem koji mi je sestra poklonila pre mnogo godina. Naprskala sam se onako usput, ne očekujući neki poseban efekat. Međutim, mirisala sam celog dana i nisam samo ja to primetila! Reč je bila o Tesoriju, kolekcija Jasmin di Giava. Sutradan sam otišla u Lilly i krenula redom da ih mirišem… Moram priznati, da mi se White Musk na prvu loptu nije svideo. Ima vrlo specifičan miris, drugačiji od svih koje sam do tada pomirisala. Inače volim slatkaste mirise. Međutim, kada sam ga posle nekog vremena opet pomirisala i isprobala na ruci, moje mišljenje se promenilo. Potpuno! Na koži miriše hiljadu puta lepše nego u bočici, a i u njoj je predivan. Ako vam se na prvo njuškanje :)) , ne svidi, ipak mu dajte šansu, možda se oduševite kao ja!
       Parfem dolazi u bočici od 100 ml, i košta oko 600-700 din. Prvo što sam pomislila kada sam videla cenu je da je to jedna od toaletnih voda koja ne vredi ni toliko. Zato ih nisam ni gledala ( pre priče sa pronađenim parfemom ). Međutim, prevarila sam se. Zašto je cena toliko niska, stvarno ne znam ( još je zemlja porekla Italija ), ali znam da vrede mnogo više. Komotno mogu da ih uporedim sa ostalim skupim original parfemima koje imam.
        Ovo kažu za njega na sajtu :

Kompozicija bijelog mošusa i nota ambera. Ukusna, duboka aroma prouzrokuje dugotrajan osjećaj svježine i privlačnosti.
Bijeli mošus budi i stimuliše čula, stvarajući seksualnu energiju, a amber otklanja negativnu energiju i otvara vrata uzbuđenjima.

Meni miriše sveže, na čisto…A u isto vreme je jak i izuzetno postojan. Nema potrebe da se polivate njim, a sigurno ćete mirisati tokom čitavog dana. Nije mi se desilo da stavim ovaj parfem, a da ga neko ne prokomentariše! Uz to, ne guši ( osim moju najbolju drugaricu, ali to se ne važi, nju svaki guši 😀 ), već se oseća u tragovima, na momente. Nikad ne biste pomislili da nije reč o skupom parfemu.

Naravno, ništa bez kreme za telo, mislim da ste već zaključili da su mi mazalice slaba tačka 🙂 Po meni, tekstura je savršena za parfemsku kremu za telo. Nije previše gusta, da ne mogu da je razmažem i da se troši brzinom svetlosti, ali ni previše retka, taman je takva da miris ostane dugo i da koža bude meka. Pakovanje ima 300 ml i trajaće vam čitavu večnost, ako je kao ja, mažete s vremena na vreme.

       

  Pošto mi se miris White Musk-a toliko dopao, naravno da sam poželela čitavu kolekciju 🙂 Kremu za tuširanje, kao i kremu za telo sam kupila zbog mirisa, ne očekujući posebnu negu jer mi se uglavnom te parfemske tuširalice i mazalice nisu najbolje pokazale.

Miriše malo drugačije od parfema, ali opet je to taj miris mošusa, još kad se iskombinuje sa kremom i parfemom, bude pun pogodak. Tekstura kreme za tuširanje je nešto između gelaste i kremaste i ne isušuje kožu, što je meni najbitnije, posebno zimi. Pakovanje ima 250 ml.

Pored White Musk-a, Tesori ima još mirisa, o kojima nešto više, možete pročitati ovde . Ja sam probala par njih, orhideju, zmajev cvet, drugarica lotos i mogu vam reći da su svi podjednako kvalitetni.

Da li ste probale nešto od Tesorija? 🙂

6 thoughts on “White Musk Tesori d’Oriente”

    1. Baš gore napisah svoje iskustvo sa orhidejom 🙁 Posle mošusa, najviše volim zmajev cvet, koji podseća na moj omiljeni parfem Hypnotic Poison 🙂 A Jasmin je isti Angel 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

1 × 1 =