Kako kaže statistika, devojke su definitivno luđe za šminkom nego za preparativom i čini mi se da uvek najbolje prolaze make up postovi.  Međutim, leto, šminka i ja nismo u posebnoj ljubavi, tako da će verovatno narednih par postova biti o kremama za lice, losionima i ostalim stvarčicama koje sam ovog leta koristila. Jedan od mojih ubedljivih favorita leta 2016. je brend Bocassy. Predstavništva firme su locirana na dva kontinenta, središte je smešteno u Parizu, a laboratorije i instituti sa kojima sarađuju se nalaze širom Evrope. Drugo predstavništvo je u Ujedinjenim Arapskim Emiratima gde drži i kontroliše azijsko tržište i tržište Bliskog Istoka. (preuzeto sa sajta)
 Pre nego što bilo šta kažem o kremi, prenela bih vam delić teksta sa Bocassy sajta:

Počelo je kao ideja. Bôcassy…
Došla je kroz drugačiji pristup nezi kože i životu. Došla je kroz drugačiji um; kroz osobu koja je bila zaljubljena, a ne u laboratoriji. Došla je kroz drugačiju filosofiju; kroz sanjara radije nego ekonomistu ili hemičara. Došla je iz drugačije potrebe, od one koja može da ponudi ono što je bolje i ono što je pametnije. Stvoriti luksuznu negu kože, iznutra i spolja, biti odgovoran za kvalitet koji radi za ljude i ekologiju, a nikada protiv; ostati unutar granica, ali ipak, uvek težiti onom nepoznatom i neotkrivenom… to je Bôcassy.

Kao što možete videti, krema se nalazi u jednostavnom, ali luksuznom pakovanju sa, meni posebnim, detaljem na poklopcu kutije. Na svakoj se nalazi određeni tekst, poruka… Nevažno za kvalitet kreme, ali važno za moj doživljaj brenda.

Dolazi u staklenoj teglici sa nalepnicom sa koje su mi se slova pretežno skinula nakon silnog vucaranja po koferima. Dobro je teglica ostala čitava 🙂 Namenjena je normalnoj i mešovitoj koži, a proizvođač obećava hidrataciju, vidljivo učvršćivanje i obnovu elastičnosti kože. Glavni sastojci su suncokretovo, maslinovo i susamovo ulje, alantoin, d-pantenol, vitamini A i E, zeleni čaj i ekstrakt korena gaveza. Moja koža je mešovita ka normalnoj, sa T zonom koja ponekad podivlja, ali je uglavnom držim pod kontrolom. Najbtnije je da više nemam problema sa isušenim obrazima kao što sam imala nekad. Bocassy kreme (i dnevnu i noćnu) koristim proteklih par meseci, tako da sam imala vremena da vidim pravi i dugotrajniji efekat.

Prvo što mi se dopalo kod ove noćne kreme jeste tekstura. Ne volim masne kreme, uglavnom se osećam “prljavo” kada ih nanesem (valjda me asociraju na prosijavanje čela) i najviše mi prija kada se brzinski upije u kožu. Bocassy hidratantna je potpuno lagana, nakon samog nanošenja imam osećaj blage lepljivosti (negde sam pročitala da je zbog prirodnih sastojaka, nisam sigurna), ali to za par minuta nestane, tako da joj nisam uzela za zlo. Jako lepo se razmazuje i potrebna je baš mala količina za nanošenje, sigurno će mi još potrajati iako je već koristim par meseci u kombinaciji sa dnevnom kremom. Hidratacija koju pruža je neverovatna i to je glavna stvar koju zahtevam od kreme za lice. Momentalno mi “napoji” i osveži kožu, bez osećaja težine na licu. Druga važna stavka je da mi ne umasti dodatno T zonu, a najbolje bi bilo da reguliše lučenje sebuma što ova krema i radi. Kada se probudim, osetim samo mekanu i baršunastu kožu pod prstima, bez trunke masnoće. Spletom nesrećnih okolnosti, nekoliko dana nisam mazala dotičnu kremu jer sam je zaboravila kući i zaista sam primetila da mi se čelo prosijavalo više nego inače. Čim sam se vratila i nastavila sa mazanjem, sve se sredilo. Miriše voćkasto, blago, ne znam ni sama kako bih opisala miris, ali se u svakom slučaju ne zadržava dugo na licu tako da sumnjam da bi bilo koga iritirao. U Liliju imaju testere za svaki Bocassy proizvod, pa je najbolje da isprobate pre kupovine.

Evo i detaljnog sastava. Nijedan od Bocassy proizvoda ne sadrži veštačke boje, parabene, ni silikonska ulja, a konkretno noćna krema sadrži 95% prirodnih sastojaka i na njihovom sajtu možete pročitati nešto više o svim sastojcima i principima pravljenja proizvoda.

U narednim postovima ću pisati o dnevnoj kremi, ali i o hranljivoj noćnoj koju moja majka koristi, a do tada pratite Bocassy na fejsbuk stranici gde često prave nagradne igre i možete osvojiti neki od proizvoda, a na sajtu možete detaljno iščitati sve što vas zanima.
Trenutno se mogu naći u  Lilly drogerijama i cene se kreću od 2000-3000 din.

Da li ste probali nešto od ovog brenda, kakvi su vaši utisci?

*pr proizvod

8 thoughts on “Bôcassy Hydrating Night Cream”

  1. Tekstura Bocassy krema je odlicna ka o i seruma,meni odgovaraju jer ih koza brzo upija i ne ostavljaju mastan film na kozi.Koza je ceo dan hidrirana u meka,za bore ne mogu nista da kazem jer ih nemam iako imam dosta godinica.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

5 − 2 =