Pretpostavljam da znate koliko balzama za usne imam, da ih i dalje neprestano kupujem i volim, mackam… Posebno sam slaba na lepa, šarena makovanja, a još više na mirise/ukuse. Može li bolje od toga da vam balzam za usne miriše kao omiljeni slatkiš?!!! Zato sam danas izdvojila nekoliko balzama koji mirišu (neki imaju i ukus) pravih slatkiša!


Lip Drench
balzami iz Candy Licious kolekcije. Minijaturni i preslatki! Postoji više mirisno-ukusnih varijanti, Lemon Drop, Red Licorice, Grape Lolipop, Lime Gumdrop, a ja sam odabrala Pepermint Stick i Cotton Candy. Pepermint stik miriše slatkasno-mint, dok je Cotton Candy Licious pravi pravcati slatkiš. Ono što je posebno u vezi njih je to da imaju i sladak ukus 🙂 Što se nege tiče, solidni su, svakako nisu za ekstremno suve i ispucale usne, ali su za svakodnevnu hidrataciju dovoljni i vrlo prijatni na usnama, ne ostavljaju “slojeve”, niti su masni. Jedina zamerka koju imam jeste pakovanje, tj. ovaj mehanizam, kada odrvnete, nema vraćanja, tako da vodite računa. Imaju 2.5 grama i cena im je 168 din., a možete ih kupiti u Alexandar Cosmetics radnjama.

Rosal Lipbalm Hot Chocolate sam koristila u osnovnoj školi, a onda je samo nestao, mislim da ih i dalje nema u prodaji kod nas… Ovaj sam dobila od Jelene Dressing Case, koja ga je ugrabila na nekoj akciji. Baš ga volim, posebno zato što me vraća u osnovnu školu, jedan od najlepših perioda u mom životu 🙂 Nega je kao i kod Candy Licious balzama, s tim što je nešto teži na usnama, da ne kažem masniji. Ostavlja malo boje na usnama, ali vrlo blage, zapravo je i ne vidim na usnama već samo kad pređem maramicom preko njih. Ima slatkast ukus.

Medeni balzam za usne od čokolade miriše slično kao Rosal Hot Chocolate, malo se razlikuju, ali nijedan nije nema onaj sintetički miris čokolade (bar po mom nosu :)), već mirišu na pravi kakao, čokoladu… Medeni balzam je voskast, ostane onaj masniji sloj na usnama, ali neguje dosta bolje od Rosalove čokolade, verovatno će vam pomoći i kod ispucalih usana. Ne ostavlja nikakvu boju. Možete ga poručiti preko sajta, a tu možete naći i maloprodajna mesta za svoj grad. Košta 150 dinara.

Za sve ostale balzame ste možda čuli, možda niste, ali za Baby Lips sam sigurna da jeste 🙂 Dobra reklama je odradila svoje i kada su stigli, svi su poludeli za njima… Meni se definitivno najviše dopao Pink Punch. Njegov miris me strašno podseća na neke žvake koje sam kao mala volela 🙂 Prilično blag, ali se oseti… Ruku na srce, ne neguje posebno, ali ostavlja lepu boju na usnama, pa ga zato najviše i koristim. Košta oko 250 dinara i možete ga kupiti apsolutno svuda, Lilly, DM, čak i Maxi.

Iako mnogi misle da nisam normalna što kupujem i dečije balzame :D, Prinzessin Sterenzauber ne propuštam. Oni s vremena na vreme izbace poneki, koji uglavnom bude LE, imali su jagodu-kokos, višnju, slatke bademe (na slici). Ovaj sam svrstala u candy balzame zato što je miriše potpuno isto kao Merci čokolada sa marcipanom! Kao da je jedem kad ga namažem 🙂 Ono što apsolutno nisam očekivala od dečjih balzama jeste nega i bila sam iznenađena kada sam shvatila da pružaju bolju negu od većine balzama koje imam. Prijatni su na usnama, blago uljani, bez boje i ukusa. Cena, oko 100 dinara, a ima ih u DM-u.

Yves Rocher Lip Balm sa mirisom kakaa i narandže
je zapravo Jaffa keks! 😀  Miriše intenzivno i potpuno isto kao Jaffa. Solidan je za svakodnevnu upotrebu, za jaču negu ipak ne. Ne ostavlja nikakvu boju, nema ni ukus. Možete ga kupiti u Yvs Rocher radnji u Ušću, koštao je oko 200 dinara, ako se dobro sećam.

Balea Candy Queen
 sam kupila skoro, pored svih šezdesetak balzama koje imam je bio potpuno nepotreban, ali miris karamele nisam smela da propustim. Pritom je LE, pa šta ću kad nestane? 😀 Miriše na prave karamele i pruža bolju negu od svih Balea mazalica koje sam probala do sada. Bez boje i ukusa je. Cena oko 150 din., u DM-u.

I to bi bilo to što se tiče candy balzama koje trenutno imam.
Da li ste probali neki od ovih? 🙂
Ako ste probali neki koji ja nisam, pišite 🙂

18 thoughts on “Candy Lip Balms / Balzami za usne sa mirisom slatkiša”

  1. Stvarno imaš popriličnu kolekciju mazalica za usne :). Nisam probala nijedan s tvoje liste, no voljela bih probati Lip Drench balzame, zvuče odlično :). Ja trenutno sada koristim The Body Shop i EOS balzame..iii Pixi balzame ukoliko želim dodati malo boje usnama ;).

  2. Moram priznati da, mada imam poveći broj balzama za usne (i trudim se da ih redovno "mažem na hleb" ne bi li ih potrošila i opravdano uživala u novim), ne posedujem ni jedan iz tvoje Candy kolekcije 😀 što je prilično neverovatno. Takođe volim one što mirišu gurmanski, posebno u ovako hladnjikavom periodu. Za Prinzessin Sterenzauber prvi put čujem!

    1. Meni se dešava da namažem, obrišem pa opet stavim :))) posebno mint, pošto me pecka samo u početku, a volim to 🙂 Prinzessin ni ja ne bih primetila da mi nije bilo bratanice koja ih je snimila 🙂 Pošto voliš gurmanske, sigurna sam da će ti se svideti.

  3. Isprobala sam Rosalov i Baby lips :).
    Balzame rijetko kad ponavljam jer uvijek želim isprobati neke nove no koliko se sjećam bili su mi okej i jedan i drugi, o mirisima da ne pričam <3 :).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

20 − 9 =