CliniqueOd kad znam za sebe, čistači kože su sastavni deo moje rutine. Ako uzmemo u obzir da kožu aktivno negujem otprilike od svoje desete, onda samo možete da zamislite koliko čistača sam isprobala za sve ove godine. Nikada na svoje lice nisam stavljala bilo šta i redovno sam se konsultovala sa nekim ko se razume u to ( npr. sestra i drugarica farmaceuti), a išla sam i kod dermatologa kad god sam imala neki problem sa kožom koji nisam mogla sama da rešim. U mom slučaju, to su bile pubertetske bubuljice na čelu, osipi, ekstremno suva i osetljiva koža… I zaista sam isprobala veliki broj čistača, gelova za umvanje, pena, mleka, losiona, od onih za suvu kožu, neko vreme i za masnu, pa na kraju i mešovitu i normalnu. Gel o kom ću danas pisati se preporučuje za suvu do mešovite kože – mild varijanta gela, a u ponudi postoji extra mild – za suvu i veoma suvu kožu, kao i oily skin formula za mešovito – masnu i masnu kožu.

O Clinique gelu nisam puno čitala, a i ono malo što jesam je bilo sa stranih blogova. Nakon kupovine Estee Lauder kreme, rešila sam da probam nešto i od Cliniqua. Brend Clinique je osnovan 1968.godine od strane Estee Lauder kompanije. Svi proizvodi su stvoreni od strane dermatologa, alergijski testirani i 100 % bez veštačkih boja i mirisa, što ih čini pogodnim i za najosetljiviju kožu. Pored proizvoda za negu kože, u širok spektar Clinique proizvoda spada i šminka o kojoj ću pisati nekom drugom
prilikom.
CliniqueClinique gel za umivanje je deo 3 Step Care sistema i podrazumeva neagresivno čišćenje lica koje kožu ostavlja čistom, svežom i zdravom. Kao što sam već rekla, moj primerak je namenjen suvoj do mešovitoj koži, upravo kakva je moja od zime do leta. Zimi bude suva, na proleće idealna, na leto se T zona prosijava i tako u krug, pa sam gel isprobala u svim varijantama. Najveći strah koji imam kada su u pitanju čistači lica, jeste isušivanje kože, posebno kada su u pitanju čistači u vidu gela, pene, sindeta… I merilo broj jedan mi je upravo to. Koliko god dobro da čisti kožu, džabe je ako mi ostavi isperutane obraze. Clinique gel savršeno očisti sve nečistoće sa lica ( vatica nakon tonika je uvek potpuno čista ), skine čak i ostatke vodootporne šminke ako se prikradu i pritom mi ni mrvicu ne isuši kožu. Koža je nakon njega zaista u potpunosti čista i osvežena, bez osećaja zatezanja ili “karton” lica kada koža doslovno škripi pod prstima. Zimus je bio u žestokoj ljubavi sa mojim isperutanim obrazima, kao i Clinique krema o kojoj ću tek pisati. Koža je neverovatno mekana i zaglađena u kobminaciji ova dva proizvoda! Gel sam koristila i u periodu mašćenja T zone, čak i tada lepo očisti kožu, ali bih ipak za te prilike uzela oily skin varijantu gela jer verujem da je podjednako neagresivan, a da bolje reguliše mašćenje kože.

Clinique

Dozira se pumpicom koja je izuzetno praktična, možete istisnuti i petinu pumpice ukoliko želite, pa nema bojazni od bespotrebnog prosipanja proizvoda. Srednje je gustine, kremasto – gelaste konzistencije i vrlo lepo se razmazuje, tako da je potrebna zaista minimalna količina za korišćenje. Nijedna umivalica mi nije trajala duže od ove!
Bez veštačkih mirisa je, meni miriše na čisto, ali toliko blago i neosetno da bi većina rekla da je ovaj gel zapravo bez mirisa.

Za oni koji se razumeju, evo i sastava. Sve u svemu, ovo je definitivno najnežnija umivalica koju sam ikada koristila i ne postoji apsolutno ništa što bih joj zamerila.

Clinique možete kupiti u Sephori, a ovaj gel sam platila oko 4000 dinara 200 ml. 

Da li ste probali nešto od Cliniqua, imate li neku preporuku?

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

7 + 6 =