Ljudi koji me danas poznaju, znaju da obožavam lakove za nokte, da ih imam gomilu i da su mi nokti (skoro) uvek namazani. Baš retko kad nemam lak, jedino kad ne stignem da ga namažem. Međutim, malo ko zna da sam do svoje petnaeste godine imala nokte koji su bili pogrickani do živaca. Možda nekada i napišem post o tome kako sam prestala da ih grickam… Kakve ovo veze ima sa crnim lakom? Sećam se kao da je juče bilo kad sam u jednom od časopisa koje sam tada čitala ( Bravo, Bravo Girl, OK! ) videla neku rok pevačicu sa maltene pogrickanim, ali ugalj crnim noktima! Istog trenutka sam otišla, kupila crni lak i nakon toga više nikada nisam grickala nokte.

Danas definitivno nisam u rok fazonu, ali mi je crni lak i dalje jedan od najdražih. Probala sam ih mnogo i većina bi rekla da je crni lak crni lak i da nema potrebe za eksperimentisanjem. Međutim, čak ni crni lak nije od svakog brenda isti, a Essie Licorice je definitivno najintenzivnija crna koju sam ikada videla.

Formula mu je savršena, potpuna pokrivenost se dobija i jednim slojem, mada ja uvek mažem dva, kao i bazu, a najčešće i nadlak. Četkica je ista kao i kod svih Essie lakova – šira i zaobljena, što mi omogućava precizno nanošenje.

Na slikama iznad je drugi dan sa nadlakom, a ispod ću ubaciti petog dana bez nadlaka. Nedelju dana mi izdrži bez problema, jedino počne da se skida odozdo, ali toliko minimalno i ravnomerno da se uopšte i ne primeti. Najčešće ga skinem zato što mi nokat izraste za nedelju dana, pa ružno izgleda. Skida se lako i ne ostavlja crne prste i nokte što je u ovom slučaju ekstremno bitno jer od nekih izgleda kao da ste ruke potopili u ugalj 🙂 Ima neverovatan sjaj, sa nadlakom doslovno blješti i ne desi se da ga namažem, a da ga neko ne pohvali. Suši se brzo, kao i svi Essie lakovi koje imam, nadlak produži sušenje, ali se isplati jer stvarno izgleda još glamuroznije sa njim. Sve u svemu, ko voli crni lak, Essie Licorice je must have!

Da li ste probali Licorice, kakvi su vaši utisci?
I uvek su mi dobrodošle preporuke za nove Essie nijanse 🙂

2 thoughts on “Essie – Licorice”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

nineteen + seventeen =