Nakon detaljnog testiranja, u današnjem postu ću pisati o Estar proizvodima. Pre nego što napišem svoje utiske, napisaću vam par reči o Estar proizvodnji.

Estar je osnovan 2003. godine u Novom Sadu sa prvobitnom idejom da proizvodi kozmetičke preparate za kućnu negu po principu banje u domu. Preparati sadrže visoku koncentraciju prirodnih aktivnih komponenti koje deluju brzo i efikasno. Početkom 2007., urađena je linija Estar Spa Koncept koja se orijentisala ka profesionalnoj upotrebi u kozmetičkim salonima. Linija sadrži preko 30 proizvoda za negu lica, tela, za masažu. Početkom 2009., napravljena je linija proizvoda za negu lica sa egzotičnim sastojcima do sada nezastupljenim na našem tržištu, kao što su limunova trava, frangipani, indijski lotos, jasmin…
Estar intenzivno sarađuje sa stručnjacima sa Beogradskog univerziteta i mnogim ekspertima iz zemlje i inostranstva.

*naglasila bih da nije reč o 100% prirodnoj kozmetici kao što mnogi pomisle

Nakon što sam detaljno pročešljala Estar sajt ( klik ovde ), kao i Web shop ( ovde ), poželela sam da isprobam gomilu njihovih proizvoda. Jako mi se dopalo sve što sam videla i pročitala, već tu se vidi sa koliko ljubavi i koliko stručno pristupaju svemu. Danas ću pisati o Eye Gel kremi i Dermohijaluronskom fileru protiv bora. Oba proizvoda dolaze u plastičnom, jednostavnom pakovanju.
                         

Eye Gel krema sadrži ekstrakte kestena i margose koji pogoduju nezi podočnjaka. Pored hidratacije, smanjivanja bora i povećanja elastičnosti, gel deluje i na tamne krugove oko očiju. Ima hidrirajući i anti age efekat. Osobe sa izuzetno osetljivom kožom, ovu gel kremu mogu koristiti i kao dnevnu kremu. Brzo se upija i ostavlja kožu svežom i mekom.

Ovu kremu sam poželela baš zbog toga što mogu da je koristim i za negu kože oko očiju i za negu lica, posebno zato što mi je koža izuzetno osetljiva. Pored toga, u poslednje vreme mi je jako suva, čak i čelo, nos i brada koji su bili masni… Obrazi su mi se perutali i imala sam onaj neprijatan osećaj hrapavosti pod prstima. U kombinaciji sa serumom za hidrataciju (o kom ću pisati u narednom postu), gel kremu sam koristila svakog jutra i večeri.            


Što se same teksture tiče, vizuelno liči na kremu, ali se upija poput gela, nema osećaja težine na licu, a ostavlja kožu mekom i hidriranom. Već desetak dana nakon korišćenja sam primetila da mi se obrazi više ne perutaju, a čitavo lice izgleda daleko hidriranije i svežije. Naravno, moja koža nije mogla iz isušene i dehidrirane da metamorfozira u najsavršeniju na svetu, ali mi je krema rešila veliki problem – crvenilo po obrazima koje je nastalo kao posledica isušenosti. Skoro sam čula jednog plastičnog hirurga koji kaže “Ja napravim da izgleda najbolje što može od materijala koji dobijem, to vam je kao kad odete kod krojača i donesete mu materijal od kog on sašije odelo.” Baš takav slučaj je i sa kozmetikom 🙂
        

Evo i sastava. Zaboravih da pomenem bitnu stavku, a to je miris. Svi Estar proizvodi
koje imam odlično mirišu, a znate koliko je meni to bitno 🙂 Miris Eye
gel kreme me podseća na cimet (iako u sastavu ne vidim cimet), miris je
skroz blag, nema šanse da bilo koga guši (moja majka npr. kaže da joj
miriše na čisto, a ona ne podnosi jake mirise).
          

Filer krema za lice sa dermohijaluronskim filerom spakovanim u sfere koje prodiru duboko u kožu, vlaže i bubre. Na taj način obezbeđuje se vidljivo smanjivanje dubine bora na licu i u očnoj zoni. Produžava hidrataciju, povećava elastičnost, ravna površinu kože.

Kako imam smo 21 godinu, realno gledano, i nemam bore 🙂 Naravno, ne bih ja bila ja da ne umišljam svašta, pa sam ubedila sebe kako mimičke bore, koje inače i deca imaju, imam od “starosti” tako da mi je filer stigao u pravom trenutku 🙂
            

Tekstura joj je ređa nego kod Eye gel kreme, nekako je više “providna”, a upijaju se isto. Na slici ispod je sa leve strane filer, a sa desne Eye gel krema.
                                                                               

Počela sam da je mažem nakon Eye gel kreme, ali isključivo na bore oko
usana i oko očiju. Kako su to mimičke bore, naravno da nisu nestale 😀
ali mi je predeo oko očiju tokom celog dana bio hidriran kao da sam
upravo namazala kremu. U principu, to je jedino što očekujem od
okoloočne kreme, s obzirom da nemam ni “kesice”, ni tamne podočnjake. Ali, moja majka ima, tako sam joj dala da je isproba. Njen prvi utisak je takođe savršena hidratacija, međutim, pored toga je primetila da su joj i bore manje vidiljive. Opet kažem, naravno da od kreme ne izgleda kao da ima 20, ali su bore koje ima popunjenije, manje primetne i celokupno lice izgleda lepše. Tako da – krema zaista radi ono što piše.
                      

Miris… Najdivniji! Ne znam kako bih ga opisala, ni na šta miriše, ali u svakom slučaju divno, podseća me na neko cveće koje blago miriše… Za sve one koji se razumeju u sastav, evo i njega. Lično se ne razumem, ali mi je sestra koja je farmaceut, rekla da je sastav svih Estar proizvoda odličan, što mi je još jedan dokaz kvaliteta. 

To bi bilo to za danas, u narednom postu nešto više o serumu za hidrataciju i mleku za čišćenje lica. Da li ste probali neki od Estar proizvoda? Ukoliko niste, imate najsikreniju preporuku. Ja se sigurno neću zadržati na ovih par 🙂 Na web shopu možete videti čitav asortiman, kao i cene proizvoda.
Evo i fejsbuk stranice, ukoliko želite da budete u toku. Takođe, Estar kozmetika ima i svoj blog, tako da gvirnite ovde.

*PR proizvodi

12 thoughts on “ESTAR Eye gel krema i Dermo hijaluronski filer”

  1. Ja sam isprobala samo kremu za ruke i stopala, ali da sam znala da nisu kozmetika bez štetnih sastojaka, ne bih je kupovala. Razočarana sam što nisu na sajtu napisali celokupan sastav proizvoda, već samo ove "dobre".

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

seventeen − sixteen =