Pre nekih mesec – mesec i po sam na fejsbuk stranici bloga objavila sličicu gde na usnama imam Flormar olovku za usne. Koliko sam ja bila oduševljena njom, toliko su i drugi ljudi! Nema ko me nije pitao za nju, čak je i dovlačim devojkama iz Bg-a pošto u Kruševcu, nažalost, još uvek nema Flormara. Da skratim priču, nakon te moje objave, Flormar me je kontaktirao povodom saradnje, na šta sam ja, znajući da je reč o jako kvalitetnom i profesionalnom brendu, naravno pristala. Zbog mnogobrojnih obaveza koje sam imala poslednjih mesec dana, putovanja, učenja, predavanja, jurnjave sam tek sada stigla da piskaram, ali strpljen – spasen :))
Flormar priča počinje u Milanu 1970. godine, a zatim se od 1972. nastavlja u Turskoj. Reč je o profesionalnoj, a ipak svima pristupačnoj kozmetici. O njihovom asortimanu nešto više možete videti ovde, a ja vam danas pišem o stik puderima.

Kada sam stala ispred Flormar štanda, počele su muke. Šta odabrati?!!! Kako da se odlučim kad ima toliko proizvoda, toliko različitih nijansi… Naravno da sam se prvo uhvatila za ruževe (o tome u narednom postu), a zatim i za stik pudere. Razlog tome je što ih do sada nisam koristila, a viđala sam po raznim tutorijalima da devojke time rade konture i delovalo mi je lakše od klasične priče sa puderom, korektorima, bronzerima, hajlajterima… Da li sam se prevarila?!!

Kao što vidite, uzela sam najsvetliju i najtamniju nijansu. Prvo što sam pomislila je da će ovo izgledati “prljavo” na licu, kako sjediniti, biću kao Indijanac…

Dobro, u početnoj fazi i jesam :)) Zatim uzmem četku, čuvenu Blush 32 i njom sve lepo sjedinim. Neverovatno je koliko se sve lepo stopi i dobije se potpuno prirodan izgled, Puderi su izuzetno kremasti, savršeno se blendaju i mislim da bi ovo bila odlična varijanta čak i za početnike. Ukoliko ste od onih koji nemaju puno vremena za jutarnje šminkanje, a želite da odradite konture, stik puderi su pravi izbor za vas!

Ono što me je dodatno oduševilo je i njihova pokrivna moć, na obrazu nemam apsolutno ništa osim njih, ni prajmer, ni korektor, apsolutno ništa, a lice mi izgleda kao kod lutke 🙂 (Brzinski sam blendala pa mi je deo kod oka ostao nedovršen, ne zamerite :))

Na kraju to izgleda ovako.  Potpuno prirodan izgled sa blagim, ali efektnim konturama. Naravno, u zavisnosti od količine proizvoda i blendanja, možete imate jače ili blaže konture. Ja se nekako uvek opredelim za blaže. Jedino na šta bi trebalo da obratite pažnju je da lepo hidrirate podočnjake i obraze ukoliko imate izrazito suvu kožu, mada to važi za sve korektore i teže pudere. Što se Flormar stik pudera tiče, ne mogu reći da su lagani poput Bourjois Healthy Mix-a, CC kreme i sl., ali nisu ni teški poput MAC Studio Fix-a npr. Sa malo pudera u kamenu preko ili Aurinog Shine Killera ( ovde ) bude odlično matirano i traje mi celog dana bez mrdanja (mislim na nekoj temperaturi ispod 40 stepeni :D).

Dolaze u pakovanju od 10 grama i koštaju nešto manje od 1000 din., ako se dobro sećam.

Flormar proizvode možete naći na sledećim adresama:

– Bulevar Kralja Aleksandra 116

– Ušće Shopping Centar

– TC Delta City

– Bulevar umetnosti 4 (TC Merkator)

– manje parfimerije (npr. drži ih ona parfimerijica na glavnoj autobuskoj stanici u Beogradu)

Sad, trk da lajkujete Flormar fejsbuk stranicu ( ovde ) i budete u toku sa raznim novitetima, ali i sniženjima.

Da li ste koristile nešto od Flormara, imate li neku preporuku? 🙂

18 thoughts on “Flormar Stick Foundation”

  1. Ako kostaju manje od hiljadu dinara,toliko kosta i maxfactorov panstik,a odlicno prekriva sve,a traje mi po godinu dana,a skoro svaki dan se sminkam.

    1. Pogledaj u Viliju, oni imaju ceo štand i najpovoljniji su. Ili u apoteci preko puta Terranove, i čini mi se da u Black maraton parfimerijama ima Flormara.
      Izvinjavam se što upadam ovako. 😀

  2. Od Flormara sam koristila lakove i crnu olovku za oči i imam sve pohvale. Ali, nisam se usuđivala probati nešto drugo. Ali, posle tvog posta ću ih potražiti.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

sixteen + eleven =