Dugo nisam pisala o pakovanjima/maskama za kosu, pa je red da to ispravim 🙂 Uglavnom sam koristila sve što dugo koristim i o čemu sam već pisala, pa nisam imala materijala. Međutim, u poslednjih par meseci sam kupila nekoliko novih proizvoda za negu kose za koje mislim da će vam biti zanimljivi. Jedan od njih je i Kallos Chocolate Full Repair Hair Mask. Ovu masku sam kupila potpuno neplanirano, apsolutno mi nije bila potrebna, ali kako da je ne uzmem, kada miriše na pravu, čistu čokoladu?!!! Odavno nisam osetila ovako “prirodan” miris čokolade, bez one plastike u sebi… Dopala se i mojoj sestri, pa smo je bratski 😀 podelile.
             

Kremaste je, srednje guste strukture, pošto je izdašno ja zahvatim malo veću količinu da lepo natopim, mada nije neophodno. Koristim je kao i sva ostala pakovanja, nakon pranja držim dok se ne istuširam i onda isperem.

*klik na sliku za uvećanje

Na pakovanju piše da sadrži ekstrakt kakaa, keratin, mlečne proteine i pantenol koji oporavljaju suvu i oštećenu kosu. Moja kosa trenutno nije nešto posebno oštećena, krajevi su mi suvlji jer još uvek nije izraslo sve štoje bilo blajhano i farbano, ali mi svakako nije neophodan neki ekstra regenerišući tretman. Što se ove maske tiče, rekla bih da radi solidan posao. Lakše se raščešljam, kosa mi jeste meka i sjajna, hidrirana, ali neki poseban efekat nisam primetila. Zavisi od kose do kose, ali mislim da vam ova maska neće pružiti neki jači tretman kao npr. Macadamia.

Po sastavu se vidi da sadrži silikone, što znači da će vam kosa svakako više sijati. Uz to, ima i ulja i proteina koji su neophodni za negu i hidrataciju kose. Sam efekat zavisi i od toga koliko je koji sastojak zastupljen, što se mog iskustva tiče, ovu masku bih svrstala u srednje jake.
Ukoliko tražite nešto što će vam kosu “dići iz mrtvih”, ovu čokoladicu zaobiđite. S druge strane, ako imate normalnu, blago isušenu kosu, mislim da će vam za redovnu negu biti sasvim solidna.

Kallos maske možete kupiti na njihovoj stranici na fejsu, koliko sam čula i nekim parfimerijama, a ja ih kupujem na pijaci, cene variraju od 260 do nešto preko 300 dinara. Kako god, za 1000 ml je smešna cena, još ako imate sa kim da podelite, nema izgovora da ne probate neku iz njihovog asortimana 🙂

Da li ste korstile Kallos maske, kakva su vaša iskustva?:)

18 thoughts on “Kallos Chocolate maska za kosu”

  1. Nisam koristila Callos maske za kosu, iskreno nisam ni znala da ih ima na našem tržištu. Vidim da i po ceni i po količini slične Serical pakovanjima. Pružiću im priliku čim budem potrošila sve koje imam 😀

  2. Ja sam za rođendan dobila njihovu rozu masku. Kako nikad ranije nisam čula za njih, nigde ništa čitala, nisam očekivala ništa posebno. Al meni je skroz oke maska, kosa bude lepa i svilenkasta. Jedino ta roza nema neki posebno lep miris. 🙂

  3. Probala sam kod frizerke kallos al keratin tirkizno pakovanje za zlatnim slovima i nista posebno nisam primetila,frizerka mi je rekla da su jace od serical maski.Htela sam te pitati tokom tvog oporavka kose samo si koristila maske ili balzame i koji sampon koristis?

    1. Samo jednom si probala? I meni se čini da je keratin jači 🙂 Balzame baš odavno ne koristim, bilo bi previše, uvek pakovanja, šampon Insight za suvu kosu, a sve detaljno imaš u postu o tome kako sam oporavila svoju kosu 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

20 + twenty =