Maskara, maskara, maskara… Kad malo razmislim, mislim da je to prvi make up proizvod koji sam počela da koristim, ako izuzmemo obojene balzame za usne i čuvene sjajeve sa kuglicom 🙂 Kako se sa maskarama igram preko deset godina, isprobala sam ih dosta. I uvek sam se vraćala Maybellinu, Bourjoisu i L’orealu, tako da sam se posebno obradovala kada je ovaj paketić stigao na moju adresu 🙂 Aktivno koristim i maskaru i ajlajner nekih mesec dana, za šta mislim da je sasvim dovoljno za testiranje proizvoda ovog tipa.

Nanošenje maskare se sastoji iz dva koraka: prvo se nanosi prajmer koji priprema trepavice za nanošenje crnog dela. On je potpuno bele boje i budu trepavice “krečaste”, ali nakon drugog koraka sve bude prekriveno. Što se mene tiče, ovaj prajmer definitivno radi posao. Podigne trepavice, učvrsti ih, produži, bukvalno mi jedan brzinski sloj crnog preko treba da trepavice izgledaju lepo.


Četkica je “dlakava” što ja inače volim, bolja iskustva imam sa njima nego sa gumenim. Maskara je izuzetno crna (što ćete na poslednjoj slici i videti) i ono što najviše volim kod nje je činjenica da mi i posle 12 sati na očima izgleda isto, bez da se trepavice spuste ili da padaju crne gromuljice ispod kapaka. Što se tiče gustine, ne bih rekla da mi nešto puno dodaje, ali je zato dužina fenomenalna. Odlično ih uvije i izduži, tako da se uz dva sloja može dobiti prilično dramatičan efekat. Sve u svemu – ova maskara je svakako ušla u krug meni omiljenih maskara. Cena joj je oko 1800 dinara.
Iskreno, ajlajner nije moj omiljeni proizvod. Ne u smislu da ga ne koristim, baš suprotno, retko kada završim šminkanje bez ajlajnera, ali ni dan danas nisam sigurna sa nanošenjem istog, iako ga godinama redovno koristim. Kapak mi je malo spušten, nema tu mnogo prostora za mazanje, ako linija bude deblja i nepravilna, izgledam kao da me je neko tresnuo pa se oko zatvorilo :D, tako da su meni preciznost ajlajnera i sama četkica od presudnog značaja. Plus – čim je sunce jače ili duva vetar, moje oči suze kao lude i ajlajner bi pored toga trebao da ostane na mestu. Da li je Super Liner ispunio moje zahteve?
Uglavnom.
I rekla bih potpuno samo da je vodootporan. Četkica je izuzetno precizna i laka za korišćenje (iako sam se ja malo odvikla od ovih flomaster ajlajnera) i sigurna sam da bi se i početnici jako lako snašli sa njom. Bez problema izvlači i tanje i deblje linije. E sad, zašto sam smatrala da treba da ga koristim bar mesec dana da bih mogla da napišem nešto… Realno, možete videti kakav je i nakon jednog nanošenja. Međutim, ono što je meni posebno bitno kod ajlajnera je brzina kojom se troši tj. suši, posebno kada su u pitanju flomaster ajlajneri. Probala sam ih nekoliko i skoro svaki bi mi se osušio nakon dve nedelje. Super Liner je taj test položio! I nakon mesec dana je potpuno intenzivan, kao da ga nisam ni koristila. Jedino što bih ja dodala kod njega je vodootpornost. Ne razmazuje se sam od sebe nikada, niti se preslikava, ali kao što rekoh, kad mi suze oči, zna da se razmrlja na krajevima. Generalno, to nije nikakva mana za one koje nemaju ovakav problem, ai eto, da naglasim za one koji imaju. Košta oko 1000 dinara.

Na slici imam jedan super brzinski sloj maskare.
To bi bilo to što se tiče mog iskustva sa ova dva proizvoda. Kao što sam i očekivala, nisu me razočarali 🙂
Da li ste vi probali, kakvi su vaši utisci?

2 thoughts on “L'Oreal Superstar Mascara & Super Liner”

 1. Posto ne znam gde drugde da te pitam…hajde u ovom najnovijem postu 🙂
  Zelela sam da te pitam kako si se vratila u svoju prirodnu boju, tj. da li ti je trenutna boja kose prirodna ili farbana? 🙂
  Kojom si se farbom prefarbala? 🙂
  Posto sam citala postove da si bila plava 🙂
  Hvala ti unapred na odgovoru i super ti je blog! 🙂

  1. Kad nesto treba, javi mi se slobodno na fejsu, stranici ili profilu svejedno, mozda ti je lakse 🙂
   tacno, bila sam plava… i ne secam se marke farbe, ali znam da sam prvo stavila neku kestenjastu koja je imala crveni pigment (da mi ne bi ispalo sivo) i onda sam preko toga stavila neku bas tamnosmedju. Posle toga vise nista, to se ispiralo, a iz korena rasla moja i nisam nista dirala. A sada imam prirodnu boju od korena do kraja! 😀

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

one × 5 =