Kada sam pre mnogo godina počela da se šminkam, hajlajteri i slični proizvodi nisu bili aktuelni. Znalo se, imaš puder, eventualno rumenilo, maskaru, senke, ruževe… Nikakvo konturisanje, bronzeri, hajlajteri. Zapravo mi se čini da je tek Kim Kardashian započela tu eru konturisanja lica. Od tada se trendovi stalno menjaju, neko vreme smo svi imali kilo bronzera, pa se konturisalo rumenilom da bismo na kraju došli do strobinga.
Od svih navedenih proizvoda definitivno najviše volim hajlajter, a jedan od prvih koje sam aktivno počela da koristim je upravo čuveni MAC Soft & Gentle. Stalno sam slušala o njemu, devojke su ga masovno koristile u tutorijalima i hvala im što su me navukle na njega 🙂

Kada su hajlajteri u pitanju, prilično sam zahtevna i definitivno nisam u fazonu da ih imam što više, već bih radije koristila par njih, ali da mi u potpunosti odgovaraju.
Na MAC sajtu Soft & Gentle opisuju kao Gilded peach bronze sa čim bih se u potpunosti složila jer, iako možda tako deluje, nije u pitanju klasična zlatna nijansa i sadrži čestice u sebi zbog kojih se svetlost na jagodicama prelama još bolje.
Kao što po pakovanju vidite (mada sam ga tu još i očistila), prilično se trusi, ali mi to nimalo ne smeta što se tiče korišćenja zato što se po licu uopšte ne raspršuje kao što očekujete kad vidite pakovanje. Jako lepo se nanosi, fenomenalno blenda i daje onaj lep sveži izgled umesto “oznojenog” lica kakvo dobijete od nekih hajlajtera.

Izuzetno je pigmentovan i za neki blaži look je dovoljno da se samo dotakne lepezastom četkicom, u suprotnom rizikujete da izgledate kao disko kugla 🙂
Takođe je postojan do besvesti, u istom je stanju sve dok sama ne poželim da ga skinem.

Dolazi u pakovanju od 10 grama i praktično je nepotrošiv, koristim ga tri godine i bukvalno se samo malo poravnao. Koliko tačno košta, ne mogu da se setim, ali mi se čini da je nešto između 4000-5000 dinara. U svakom slučaju je potpuno isplativ!
Fejk MAC-a ima gde god se okrenete i svaki put ću ovo pomenuti u postovima – kupujte ih samo o njihovim radnjama! Sve priče “Drugarica od moje tetke radi tamo u fabrici” i slično, su priče za malu decu i ne nasedajte na njih. Ukoliko vam se ne daje toliko para za šminku, pronađite neki povoljniji brend, ali lažnjake zaobiđite.

Evo swatch-a, ubaciću i fotke gde se na licu vidi. Nisam baš vična u hvatanju šminke na licu i realnom prikazu, pa ću ubaciti fotke koje nisu namenski slikane za ovaj post, ali se hajlajter pomalo vidi i nanet je baš minimalno, tako da uzmite u obzir da može izgledati mnogo glamuroznije ukoliko ga više nanesete.
Imala sam fiksnu na ovim slikama, zato su mi usta ovako napućena , jedva sam ih zatvarala 😀

Koga zanima, evo i sastava.

Kako vam se čini Soft & Gentle? Koji je vaš omiljeni hajlajter? 🙂

2 thoughts on “MAC Mineralize Skinfinish Soft & Gentle”

 1. Da li sam ja jedina na ovom svetu kojoj S&G ne odgovara, jer mi je isuviše topao na licu?! Moj izbor je Lightscapade. I to stara, prvobitna verzija. Ona je svetlija, hladnija, sa više srebrnih tonova. Novija (u novom pakovanju sa “jajastim” otvorom) je toplija, zlatastija.
  Lightscapade imam već 5 godina i nije se makao od vrha. Jeste tvrđi i potrebna je grublja četkica, ali za svetle i hladne tipove je odličan.
  Obožavam još i NARS Copocabana, Benefit High Beam i sada novi Essence iz kolekcije Cubanita (jeste zlatast ali je jako lep i suptilan, odličan za nadogradnju).

  1. Nisi! Još neke devojke su se žalile da im je topao i taman 🙂 Ja imam svetlu kožu, ali mi se ipak nekako lepo stopi…
   Lightspade je dosta hladniji, nije ni čudo da ti odgovara. A traju stvarno nenormalno, ovde nije moglo da važi ono da potrošim, pa da kupim novi 😀
   Od ovih koje si pomenula, imam Benefit High beam i baš, baš ga volim iako radije biram ove na zlatno. Često samo njega stavim uz neku roniranu kad žurim, a želim malo svežiji izgled 🙂 Ne znam da li si probala The Balm Mary Lou, on mi je otkriće godine… Jeste zlatan, ali malo svetliji od S&G, sedefast i divan <3

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

nineteen − five =