Danas ću vam pisati o proizvodu koji ste “izglasali” u new in postu. Kako je reč o proizvodu za koji nije neophodno da ga koristim duže vreme da bih stekla utisak, rešila sam da vam što pre ispunim želju 🙂 Kada sam prvi put na sajtu videla fiksator, prvo što sam pomislila je da to meni ne treba i da je neophodno onima koji se profesionalno bave šminkanjem. Onda sam malo bolje razmislila i zaključila da mi je ipak neophodan. Pobogu, zašto bi mi bio neophodniji na nekoj proslavi, nego svakog dana?! Odmah sam se setila svoje srednje škole, gde sam u sedam ujutru izlazila iz kuće i vraćala se u 8 uveče. Moja šminka je na kraju dana toliko neuredno izgledala, kao da sam spavala sa njom. I pored prepravki. I da se to ne bi ponavljalo, rešim da ovaj sprej ipak bude moj 🙂

Postoje dve varijante ovog spreja ( klik ), ja sam se odlučila za mat zato što sam uvek mat našminkana i periodično imam problem sa prosijavanjem T zone. Ovo nije sredstvo za matiranje i ne očekujte da vam sam sprej matira ten, ali će vam sigurno držati sve na mestu, ukoliko ste to prehodno odradili. Još uvek ga nisam isprobala uz bančenje do ujutru, ali zato jesam od ujutru do uveče, uz sve vremenske nepogode. Imam jako osetljive oči koje od vetra i jačeg sunca počnu da suze, tako da sam uvek ili nosila naočare po takvom vremenu ili išla sa umrljanom šminkom. Više nemam tih problema! I ne razmišljam o tome. Suze mi idu, prođu, a šminka ostane na mestu. Znači, iako se rasplačete negde, sve će biti na mestu. Šalim se, nemojte da plačete :))

Par puta sam šminku fiksirala lakom za kosu (verujem da ste probale ovo) i celog dana sam imala osećaj težine na licu, ulepljenosti. Jeste držalo šminku i u slučaju nužde bih ga opet stavila, ali nemam potrebe za tim! Sa ovim fiksatorom nemam osećaj da sam bilo šta stavljala na lice. Ne znam šta je to što fiksira, ali definitnivno dobro to radi, nema osećaja ulepljenosti, čak ni onog momenta kada ga nanesete. Mene podseća na običnu vodu 🙂

Najviše sam se plašila raspršivača. Dešavalo mi se da raspršavanje bude neravnomerno, konkretno sa nekim proizvodima za kosu, tako da bi čitav mlaz završio na jednom mestu, što bi za ovakav tip proizvoda bilo nedopustivo. Međutim, prijatno sam se iznenadila, raspršivanje je potpuno ravnomerno i nema bojazni da će vam se od preterane količine proizvoda na jednom mestu, šminka umrljati. Odaljite 25-30 cm od lice i prsnite.

U sastav se ne razumem, vidim samo da ima vodu i alkohol. Sumnjam da ima količinu alkohola koja bi mogla da bude štetna po kožu. Dok nisam videla sastav, nisam ni pomislila da ima alkohola, ne oseća se nimalo.

Ja vam ovaj proizvod iskreno preporučujem. I ako ste profesionalni šminker, i ako ste krenuli na svadbu, krštenje, rođendan i obavezno ako ste svakodnevno šminkate! Tada vam zapravo najviše i treba 🙂 Bar je u mom slučaju tako. Od kada sam ga kupila, nijedno šminkanje ne prolazi bez njega i presrećna sam kada se pred skidanje šminke pogledam u ogledalo i shvatim da izgledam kao da sam se upravo našminkala. Dolazi u bočici od 60 ml i košta 720 dinara.

I za kraj, evo jedne sličice kako je moja šminka izgledala uveče, nakon celodnevne šetnje po, ne baš lepom, vremenu 🙂

*baš napisah na fejsbuk stranici da sam ovde sama pokušavala da se uslikam, sa aparatom od 2 kg u jednoj ruci :)) Zanemarite, gledajte samo šminku :))
     Da li ste probali neki fiksator šminke, kakvi su vaši utisci? 🙂

                                    Do narednog posta, :*

20 thoughts on “NYX Make Up Setting Spray”

 1. Ja ću na kraju balade morati da uzmem oba fiksatora, jer ne mogu da se odlučim da li dewy ili matt 😉
  Dok sam nosila šiške na stranu, stalno sam stavljala lak i mnooogo me je nerviralo to što mi se lice sija od laka (bez obzira što mi fiksira šminku)

  1. Ja sam pola sata stajala u radnji i premišljala se… Sreća, pa su prodavačice fine :)) Na kraju sam je nekako prevagnuo mat, ali mnogo me željka i dewy, osećam da ću i njega da uzmem 😀
   Jaoj, lak i šiške, moja bolna tema, na početku srednje sam toliko stavljala laka na šiške, da bukvalno nisu mogle da se pomere, rukom sam mogla da ih podignem na gore, a ni Košava im nije mogla ništa, haha 😀 Meni se od laka nije sijalo lice, baš sam pomalo stavljala, a možda je i do laka bilo.

  1. Kad ovaj potrosis,i onako mu je 6 meseci rok trajanja,ti probaj i ovaj drugi,pre nego sto kupim neki proizvod,i pogotovo ako biras izmedju dva,detaljno procitam postove i nasih i stranih blogerki,pa se odlucim!! Meni je zaista super,a uzgred da pohvalim i tvoj make up,divan je,obozavam crveni karmin,i alajner!! 🙂

  2. Drugarica je uzela dewy, taman ću da ga isprobam :)) I ja čitam recenzije obavezno 🙂 I mnogo više je korišćen mat nego dewy…Valjda se svi plaše da ne sijaju puno :))
   Hvala ti! 🙂

 2. Imam od prije par dana Avonov fiksator i prezadovoljna sam, takodjer ne masti kozu, a to mi je jako vazno jer imam mastan ten, ovaj tvoj cu svakako prvom prilikom probati:-)
  Budi mi i dalje tako lijepa i vrijedna:-) Pozz

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

one × four =