Too Faced Shadow Insurance Too faced Primed Poreless
Uz malo stida zbog sopstvenog neznanja, priznaću vam da sam do pre par godina baze/prajmere smatrala manje bitnim proizvodima. Sve to mi je zvučalo kao još jedan način za uzimanje para (mada sam ih bacala na mnogo gore stvari, pa ne znam zašto mi je u ovom slučaju to smetalo). Verovala sam da je dobar puder dobar puder, dobra senka dobra senka i da je baza verovatno čista glupost… Sve dok nisam probala. Pretpostavljam da ove Too Faced tada ne bih ni probala da nisu bile deo nekog novogodišnjeg seta, ne sećam se više ni šta je sve sadržao. Uglavnom, tako počinje ljubavna priča između mene i TF baza!
Ne mogu da garantujem životom, ali mislim da je ovo prva baza za senku koju sam ikada probala. Sećam se da je na samom početku nisam puno ni koristila jer je ovo mini pakovanje idealno za putovanja, pa sam je čuvala za travel momente misleći da ću je brzo potrošiti. Kao što vidite, baza dolazi u tubici koja je izuzetno praktična za korišćenje jer ne ispušta ni miligram više proizvoda od onog koliko sami dozirate. Full size sadrži 11 g, dok je mini verzija od 5 g.
Sama baza je bež boje, ali je na kapcima prilično transparentna, tako da ništa ne prikriva niti ujednačava boju kapka, mada joj to po mom mišljenju nije ni posao. Fenomenalno se razmazuje i potrebna je bukvalno mrvica za nanošenje, tako da i ovih 5 grama mogu da vam traju više nego par pakovanja neke druge baze! Ono čemu se ja uvek iznova oduševim jeste osećaj koji dobijem istog trenutka kad je razmažem po kapcima. Koža je momentalno zaglađena i izgleda neverovatno glatko, dobijem blur efekat bez filtera! Na sve to se senka savršeno “zalepi”, lako se blenda, izgleda deset puta pigmentovanije nego bez baze i doslovno ne mrda dok je sama ne skinem. Ne samo da ne mrda već je potpuno neizmenjena i po 12 sati! Uzmimo u obzir da moji kapci nisu nešto masni, mada je hvale i žene sa masnijim kapcima. Jedina situacija kad mi ne izdrži toliko dugo jesu ogromne vrućine, mada to i ne smatram uobičajenim uslovima. Ubaciću ispod sliku kako senka izgleda bez baze, a kako sa bazom.
Sve u svemu – ovo je jedna must have stvar!
Možete je kupiti u Sephori po ceni od oko 2000 dinara (mislim na 11 g).

Iznad bez baze, ispod uz bazu

P.S. Ko vodi računa o tome – ne sadrži parabene, i TF svoje proizvode ne testira na životinjama.

Od kad sam prvi put stavila bazu na lice, više nikada nisam prestala da je koristim. Štaviše, mislim da nijednom nakon toga nisam nanela puder bez nje… Neverovatno je koliko dobra baza može da poboljša celokupni izgled šminke.
Too Faced Primed & Poreless je, kao što sam naziv kaže, namenjena koži sa izraženijim porama. Moja to svakako nije, koža lica mi je maltene potpuno glatka, pa o toj stavki ne mogu puno da kažem. Više je silikonska nego kremasta, tako da mi pod prstima ostane osećaj potpune zaglađenosti što i jeste poenta. Nije namenjena matiranju, nema pokrivnu moć, koža deluje sveže i prirodno, a puder se odlično blenda nakon nanošenja i potrebna mi je manja količina nego kada bih ga nanela bez baze.
Korektor se jako lepo ponaša uz nju, sprečava mi ulazak u borice oko očiju i generalno se lepše stopi sa kožom.
Praškasti i proizvodi u kamenu se takođe bolje blendaju , pa nema bojazni da će ostati pečati i mrlje (što mi se dešavalo sa nekim bazama). Trajnost čitave šminke je uz Primed & Poreless odlična, uz poptuno prirodan izgled mi drži oko 9 sati, nakon toga može da se desi da mi se čelo malo prosija , mada to zavisi i od niza drugi faktora.
Full size sadrži 30 ml i košta oko 4000 dinara u Sephori
Ruku na srce, ovo je u suštini jako dobra baza za, ali se za manje para može naći slična, što sa bazom za oči nije slučaj. Nijedna jeftinija mi nije radila posao kao Shadow Insurance.
Koje su vaše omiljene baze?
Da li koristite nešto od Too Faced-a? 🙂

3 thoughts on “Too Faced Shadow Insurance Eye Shadow Primer and Primed & Poreless Face Primer”

 1. I meni su ovo omiljene baze 🙂
  Doduše, ovu za senku koristim ređe. Ovu za pore, veoma malu količinu na obrazima…
  Kada sam bila mlađa, nije mi trebala nijedna baza, nekako potreba raste sa godinama, navikni se :)))

  1. Ma beži ti matora! (smajli koji plače od smeha)
   Ja ću s godinama samo lepša da budem… hahaha 🙂
   Inače, tvoja TF ljubav je poznata, pa me ne čudi da ih voliš

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

11 + nineteen =