Nakon hiljadu godinapuštanja kose, oporavka, povratka prirodne boje, početkom oktobra sam napokon uradila trajno ispravljanje kose. Mislila sam da odmah nakon tretmana napišem post, međutim, nisam stizala, a sada vidim da je još bolje što je tako ispalo jer sam imala vremena da uvidim i neke “dugoročne” rezultate ispravljanja. Jeste mi ovo četvri put da radim, ali smatram da je svaki tretman “za sebe”. I jesam sada primetila neke stvari koje prethodni put nisam jer sam se brzo nakon tretmana farbala, blajhala…

O samom tretmanu neću puno pisati, za to vam preporučujem  OVAJ link. Postoje različiti preparati za trajno ispravljanje, meni je rađeno Goldwellom. Vazdan se nešto mućka, maže po kosi, čeka, pere, pegla, pa opet suši, maže… Sve to traje nekih 4-5 sati. I nakon toga izađete iz salona sa potpuno ravnom kosom 🙂 Ono što je meni najteže palo nisu sati provedeni u salonu, već ono što sledi posle – 3 dana nepranja kose. Ne sme ni da se vezuje, nit šta… u prevodu, 3 dana sam išla sa super masnom i slepljenom kosom, ali šta ću, trpi zbog lepote :))) Trajno ne bi trebalo raditi na blajhanoj i posvetljivanoj kosi. Zato sam ja čekala da mi potpuno izraste prirodna boja.
Ovako je to izgledalo odmah po izlasku iz salona. Skroz slepljeno, ali pravo kao strela. I sjajno do bola! Što se na prvoj slici najbolje vidi. Iako ja obožavam trajno jer mi olakšava život, objektivno, kao i sve, ima svojih mana. Mana je što kosa gubi svoj volumen u potpunosti, i ako imate tanku kosu, može izgledati kao da je nemate baš puno, mada je to najizraženije na početku, dok ne izraste malo iz korena, pa se “podigne”. Izrastak je problem devojkama sa kovrdžavom kosom iz korena, tako da vam definitivno ne bih preporučila trajno… Moja kosa je u suštini prava i bez ovog, ali nije toliko “ispeglano” prava, niti glatka, kad je kišno vreme bukne, dok sada sa tim nemam problema. Čak i da skroz pokisnem, osuši se na potpuno ravno. I ono što posebno volim kod trajnog je sjaj koji kosa dobije. Moja prirodno sjajna kosa zablješti 🙂
Neko kratko vreme nakon tretmana sam primetila da mi kosa opada više nego inače…Da li je do toga ili do jeseni kad inače zna da mi opada više, ne znam, uglavnom je prestalo brzo. Druga stvar, primetila sam da je mnogima asocijacija na trajno ispravljanje “gorenje kose kiselinom”. Okej, sigurno da nakon trajnog kosa neće biti zdravija, ali, veliko ali. Radije ću jednom u pola godine, godinu, staviti “kiselinu” nego je svakodnevno peglati. I inače mi se kosa brzo masti, perem je svakodnevno i trajno mi nenormalno mnogo olakšava posao. Čak ne moram ni fenom da je sušim, a opet bude savršeno prava. Desi mi se da se malo prelomi od spavanja, ali to začas rešim tako što brzinski prođem fenom i četkom.
Kosu negujem apsolutno isto kao i ranije, ni o čemu posebno ne vodim računa.

Ako vam je kosa trenutno oštećena i ne nate šta ćete sa njom, ovde sam pisala o čitavom procesu oporavka moje kose i proizvodima koje sam koristila.

KOLIKO TO TRAJE?

U suštini, traje dok ne izraste nova kosa, a kako će to izgledati, zavisi od tipa kose. Na talasastoj će se svakako pre videti izrastak nego na mojoj koja je i prirodno ravna. Oko 8 meseci je neki prosek, tako mi je rekao frizer da dolaze na korekciju.

Što se tiče cene, ja sam platila oko 50 e, u Kruševcu. U Beogradu je ta cifra, logično, veća, tako da vam savetujem da se dobro raspitate pre negošto radite trajno,i zbog cene i zbog stručnosti frizera. Ukoliko sam nešto zaboravila da napišem, a vas interesuje, pitajte! 😀

 

11 thoughts on “Trajno ispravljanje kose – Goldwell Straight & Shine”

    1. Ćao Ivana 🙂 Iskreno – nemam pojma, najbolje se konsultuj sa frizerom i ginekologom kako bi bila mirna 🙂 Ja ne bih na svoju ruku radila ništa….

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

3 × 4 =