Većina žena koje često putuju, kupuju travel size pakovanja šminke i preparative, kako bi im sve stalo u što manji neseser. Iako već četiri godine živim na točkovima, redovno sam kupovala velike palete, što veća pakovanja mleka za telo, šampona, balzama… Jer, znate, isplativije je. I jeste, onima koji na kraju ne vucaraju kofere od 20 kila da bi proveli 5 dana negde. Upravo iz tog razloga, rešila sam da se dozovem pameti i dam šansu Naked2 Basics paleti.

Pre nego što je Urban Decay stigao u Srbiju (u februaru, čini mi se), ja sam već u Beču kupila Naked 3 paletu i jedva sam čekala da stignu jedinica i dvojka kako bih upotpunila kolekciju. Međutim… Pošto već imam Too Faced čokolade sa sličnim nijansama, Naked Basics mi je bila potrebnija. Otišla sam u Sephoru i kupila Naked1 Basics. Sledećeg jutra, i Naked2 Basics. Obe su neutralne, s tim što je dvojka hladnija od jedinice.
Ambalaža mi se jako dopada, napravljena je od čvrste i kvalitetne plastike, a ima i ogledalo. Jedino što me nervira kod dvojke je to što mi se iz nekog razloga teže otvara.

Za razliku od vrištećih ruževa koje volim, sa senkama sam daleko mirnija. Najviše volim neutralne nijanse na očima, da ne bude ništa upadljivo, a da mi opet “podigne” kapak i čitav makeup učini vizuelno boljim. Naked Basics upravo to rade.
Kvalitet samih senki je odličan, pigmentovane su, mekanepostojanost im je savršena iako se malo truse pri nanošenju. Ono što posebno volim kod njih je to što se blendaju bolje nego bilo koje druge i idealne su i za početnike u šminkanju.
Kao što vidite, mali je kontrast između nijansi što ide u prilog lakšem blendanju i prirodnijem izgledu.


Sve nijanse imaju po 1.3 grama i sve su mat osim prve koja je blago sedefasta. Ispod ću ubaciti swatcheve koji idu istim redosledom kao na slici iznad, s leva na desno.

Skimp je jedina nijansa koja nije mat, nije ni sjajna ni mat već nešto između. Nju koristim za hajlajt.

Stark je rozikasto – nude nijansa, najčešće je koristim kao bazu, mada često stavim samo nju na kapak i ovu do nje u pregib. Fino je pigmentovana i baš se lako nanosi i blenda.

Frisk je sivo – ljubičasta taupe nijansa, ne znam ni sama kako bih je opisala. Kao što rekoh, često je nanosim na pregib kako bih vizuelno podigla kapak. Nešto je lošije pigmentacije od prethodne dve.

Cover je toplija od prethodne, pigmentovanija i divno se blenda. Nju takođe koristim za pregib, najčešće u kombinaciji sa Stark na kapku.

Primal je klasična hladno smeđa, dobre pigmentacije i nešto tamnija od prethodne.

Undone je srednje tamno siva nijansa i moram priznati da nju najslabije koristim. Najtamnija je u paleti, a ja sam češće u natural fazonu, pa sam je koristila svega par puta.

Što se mene tiče, ovo je must have paletica za sve one koji vole prirodan izgled i brzinsko dobijanje istog.
Možete je kupiti u Sephori i cena je ispod 3500 dinara, ne mogu da se setim koliko je tačno bila.

Kako se vama čine Naked Basics paletice?
Imate li neku preporuku za Urban Decay proizvode? 🙂

2 thoughts on “Urban Decay Naked2 Basics Eyeshadow Palette”

  1. Nisam imala priliku da probam Naked 2 basic, već Naked 1, a za nju sam se odlučila zbog pristrasnosti bojama koje su je sačinjavale, mada sam se dugo razmišljala koju bih uzela i koju ću, opšte gledano, više koristiti.
    Sjajna priča!

    1. Meni su sve njihove lepe, ali nisam više u fazonu gomilanja pa da imam hiljadu senki iste nijanse… Naked 1 bih prvu uzela da već nemam takvu. Trojku imam, sad mi još fali Heat, samo da stigne kod nas! 🙂
      Hvala ti 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

4 × 1 =